"Twee prijzen voor Prosite"

TIENEN - De bvba Prosite aan de Leuvenselaan in Tienen behaalde twee prijzen in de wedstrijd Belgian CMS Awards. De publieksjury kende in de categorie structuur/navigatie de website van de stad Tienen (www.tienen.be) de tweede prijs toe. In de categorie design ging de derde prijs naar de website van de Belgische Fruitveiling (www.bfv.be), met vestigingen in Glabbeek en Zoutleeuw. Gebruikers van de website konden een stem uitbrengen.

Beide websites behoren tot het beste CMS (Content Management Systeem) in België. Kenners omschrijven dat systeem als duurzaam, gestructureerd, eenvoudig en beheersbaar, zonder aan creatieve mogelijkheden in te boeten.

Vorig jaar behaalde Prosite met de website van de stad Tienen al een derde plaats in de categorie structuur. Het doel van de wedstrijd is kenbaar maken dat websites op basis van CMS zeer gebruiksvriendelijk kunnen zijn.

De Belgische Fruitveiling is marktleider in België. Ze groepeert 1.600 fruittelers. Haar website richt zich tot consumenten, fruitproducenten en handelaars. De Tiense webstek registreerde in de maand oktober niet minder dan 39.000 bezoeken. Prosite ontwierp de website in december 2004 en past hem geregeld aan. De stedelijke dienst Communicatie zorgt voor de inhoud. (be)

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?Artic...