Domeinnaam .be behoort tot onveiligste in Europa

Volgens een grootscheeps veiligheidsonderzoek (lees hier) van McAfee vormen vooral de meeste gratis domeinnamen met bv. een .tk extensie het grootste beveiligingsrisico voor internetters. Een op de 10 sites met deze domeinnamen wordt gebruikt voor kwaadaardige doeleinden (spam, virussen, spoofing,...).
Websites uit 265 landen werden bekeken, onderzocht en de resultaten vergeleken. Enkele markante resultaten nog:

  • Op wereldschaal staan de Belgische .be-sites op de 27ste plaats, zo blijkt uit de studie.
  • Websites met als domeinnaam .be behoren tot de acht onveiligste internetsites van Europa (met 1,5% kans), maar we moeten niet panikeren want bv. een .com-domeinnaam (5,5%) doet het zeker niet beter.
  • Van alle countrycode topleveldomeinnamen (TLD) scoren .ro en .ru (Roemenie en Rusland) het slechtst, deze sites vereisen altijd een waarschuwing.