De i-DEPOT envelop

Stel je hebt een geweldig idee, maar tijdens je gesprekken met mogelijke partners of financiers wil je toch vermijden dat er iemand je idee steelt... Geen probleem, met de i-DEPOT envelop kan je gemakkelijk de creatie datum van je ideeën officieel laten vastleggen.
De i-DEPOT envelop is een initiatief van de Belgische Dienst voor de Intellectuele Eigendom en kost 45,00EUR voor een bewaartermijn van 5 jaar, en 65,00EUR voor 10 jaar.
Hoe werkt het?

De i-DEPOT envelop bestaat uit twee compartimenten. In elk van de beide compartimenten stopt u een identiek document waarin uw creatie zo helder mogelijk omschreven of afgebeeld wordt.
Dit document kan u vastleggen op de gegevensdrager van uw keuze: papier, microfilm, floppy, cd-rom, enz. U plakt de envelop dicht en stuurt hem terug naar het BBIE. Bij ontvangst wordt uw i-DEPOT envelop door het BBIE verzegeld. Aan beide compartimenten van de envelop wordt een vignet gehecht waarop de ontvangstdatum en -tijd duidelijk staan vermeld.
Compartiment 1 wordt naar u teruggestuurd. Dit deel bewaart u ongeopend op een veilige plaats: zo blijft de inhoud geheim.
Compartiment 2 wordt gedurende een periode van 5 jaar ongeopend in de archieven van het BBIE bewaard. Op ieder ogenblik kunt u eenmalig het tweede compartiment als bewijsmiddel bij een rechtsvordering opvragen.
De bewaartermijn van 5 jaar kan met (een onbeperkt aantal) aanvullende termijnen van 5 jaar worden verlengd.