96% van de Belgische websites ontoegankelijk

Cover Toegankelijkheidsmonitor 2007Volgens een recent onderzoek van Anysurfer en Katholieke Hogeschool Kempen blijken 96% van de Belgische websites ontoegankelijk voor bezoekers met een functiebeperking!
Met een zorgvuldig opgstelde ‘Quick Scan’ als werkinstrument (met 14 criteria), hebben 60 tweedejaarsstudenten uit de richting Toegepaste Informatie 233 Nederlandstalige en Franstalige websites aan de tand gevoeld. Voor het samenstellen van deze lijst werd een beroep gedaan op het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).
Het resultaat is alarmerend: 96% van die sites voldoen niét aan minimum 11 van die 14 controlepunten. Gemiddeld slagen de gecontroleerde websites zelfs niet eens op de helft van de punten.
Het ganse rapport vind je op www.anysurfer.be/toegankelijkheidsmonitor/

Labels