Het nut van Mollom voor website formulieren

Wie nog twijfelt aan een methode om spam te vermijden via de formulieren van een website, bekijkt best de statistieken (hieronder) eens van mijn blog. Meer dan 6000 spam-berichten werden er onderschept op 300 dagen tijd en vanaf november 2010 blijkt er een enorme piek van spam-aanvallen geweest te zijn.

Prosite gebruikt al jaren Mollom om websites te beschermen tegen onnodige "vervuiling" van allerhande web-formulieren.

Mollom statistieken

Mollom is een Belgisch product dat automatisch ongewenste berichten blokkeert, die binnenkomen via contactpagina's en reactieformulieren op websites. Mollom gebruikt hiervoor filteringstechnieken, inhoudsanalyses en CAPTCHA-methodes.

Mollom is trouwens ook sterk geïntegreerd in Drupal, sinds kort is er ook een Mollom module voor Drupal 7.