Mustela campagne website met SOS Kinderdorpen in Drupal

Door Donny Carette op 8-03-2011

Voor de Belgische afdeling van Mustela ontwikkelde Prosite de nieuwe tweetalige Drupal website om hun campagne en samenwerking met SOS Kinderdorpen te lanceren.

Mustela SOS Kinderdorpen

Aangezien er nog verschillende campagnes zullen volgen gingen we samen met Mustela op zoek naar de beste oplossing om deze verschillende websites beheerbaar te houden. Daar wij bij Prosite reeds goede ervaringen hebben met multisites en de domain module was de keuze snel gemaakt om ook deze setup te gebruiken voor Mustela.

Een Drupal installatie met de domain module biedt oa volgende enorme voordelen:

  • Inhoud beheerbaar vanaf 1 centrale lokatie (Dus maar 1x inloggen om alles aan te passen)
  • Volledig instelbaar naar wens qua domeinnamen, subdomeinen, talen per domein ...
  • Gebruikers kunnen toegewezen worden aan hun eigen domein
  • Updates dienen maar 1 x plaats te vinden
  • Ruimte besparing op hosting door dat alle website gebruik maken van dezelfde bestanden/modules
  • Custom templates per domein/website

Aangezien de website op zeer korte termijn diende gelanceerd te worden, besloten we om met ons team in een versnelling hoger te gaan en het hele weekend door te werken, op slechts enkele dagen tijd werd er een volledig nieuw ontwerp aangemaakt door onze graficus terwijl de developers reeds bezig waren met de Drupal domain installatie in orde te brengen en helemaal te configureren.

Naast de Drupal installatie, custom Drupal template, tal van modules en andere functionaliteiten werd er ook nog een mail-template ontwikkelt voor onze Kenavo mailingtool, die gebruikt zal worden voor de Mustela nieuwsbrief-campagnes.

Het waren lange dagen maar het resultaat mag er zijn, je kan de website bezoeken op http://www.mustela-sos-kinderdorpen.be