Splinternieuwe Drupal website voor Suikerrock

Door Bart Nijs op 10-12-2014

Suikerrock heeft pas zijn nieuwe drietalige website gelanceerd met een frisse nieuwe look. Het is een complete make-over geworden en er is niets overgebleven van de vorige website.

Hij is gebouwd in Drupal 7 en responsive, dus past zich aan aan elk type scherm.

Suikerrock website

Het grafisch ontwerp komt van brand-ink, het versnijden naar HTML/CSS en Drupal theming zijn ons werk.

Omdat Suikerrock vooruit wil, hebben ze ervoor gekozen om geen rekening meer te houden met backwards compatibility met de oude Internet Explorer browsers. De mogelijkheid om de website duidelijk weer te geven op een smartphone was belangrijker. Het programma zal nu voor de bezoekers van het festival veel gemakkelijker te raadplegen zijn op mobiele toestellen zoals smartphones en tablets. 

Onder de motorkap gebruiken we de Drupal Boost module om de website zo snel mogelijk te maken voor de bezoekers. Er zijn geen database calls meer nodig voor anonieme gebruikers wat de site veel sneller maakt.

De nieuwe backend van de website maakt het toevoegen van inhoud gemakkelijker en aangenamer dankzij een gepersonaliseerde look en feel.

Uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat de inhoud gemakkelijk gedeeld kan worden op sociale media en bij bijna elk artikel zijn icoontjes voorzien om te delen op Facebook, Twitter en Google+. Zo worden bv. bij elk artikel op Facebook automatisch de juiste afbeelding en samenvatting aan de inhoud toegevoegd dmv de Facebook Open Graph tags.