Verslag Drupalcamp Leuven

Door Bart Nijs op 8-11-2015

Dit weekend trokken we met Prosite naar Drupalcamp in Leuven. Deze hoogmis van de Belgische Drupal gemeenschap brengt steeds enkele honderden Drupal ontwikkelaars op de been met interessante sessies over Drupal CMS.

Wij wilden vooral kennis opdoen door o.a. op zoek te gaan naar voorbeelden van nieuwe ontwikkeltechnieken en modules, en een laatste stand van zaken krijgen i.v.m. de nieuwe Drupal 8 versie, die binnen enkele dagen officieel wordt gelanceerd. 

Drupalcamp Leuven

Het niveau van dit "camp" schommelde hard van wat gladde reclame tot stevige expert sessies, maar de organisatie was steeds uitstekend en efficiënt, vanaf de vlotte inschrijfprocedure tot het moment dat we 'goed bijgetankt' terugkeerden naar de gratis parking op een boogscheut van de campus.

We onthouden o.a.het inspirerende discours van Kristof van Tomme over een vruchtbaar zakenmodel voor ontwikkelaars, het enthousiasmerende 'Drupal 8 theming in a nutshell' door een dynamische Sander Tirez, en heel wat sterke momenten van live coding: zo bv. de upgrade van een module naar D8 door Pieter Frenssen.

We kijken ook hoopvol uit naar een Drupal 8 dat door caching en een slimme opeenvolging in het laden van de paginabronnen sneller dan ooit webpagina's te voorschijn zal toveren!