reCAPTCHA tegen spam van formulieren

Een aantal klanten meldden ons dat ze sinds kort veel meer spam krijgen in hun inbox via formulieren op hun website. De oorzaak hiervan is dat de gratis anti-spam dienst Mollom op 2 april 2018 volledig is gestopt met werken. Dit werd eerder al aangekondigd maar nu is het dus helemaal gedaan en komt er terug spam binnen (enkel op websites waar Mollom was geïnstalleerd).

Als alternatief bieden wij het bekende en gratis reCAPTCHA aan van Google. Een uiterst effictiente manier om spam-berichten via een formuier tegen te houden!

reCAPTCHA animatie

Even ter herinnering : Een CAPTCHA (afkorting voor "Completely Automated Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart") is een reactietest die in de gegevensverwerking wordt gebruikt om te bepalen of er al dan niet sprake is van een menselijke gebruiker.

Ook last van spam die binnen komt via een formulier op uw website? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Labels