Nieuwe WordPress website voor documenten

Voor Protection International, een internationale non-profitorganisatie, bouwden wij een makkelijk doorzoekbare database van documenten (FOCUS) in verband met de bescherming van mensenrechten wereldwijd.

Omdat de website op heel korte termijn gebouwd moest worden met een strakke deadline hebben we als CMS voor WordPress gekozen. De website is gebouwd met behulp van Elementor Pro om ons én de klant op een eenvoudige manier volledige controle te geven over de look en feel van de website. Voor de functionaliteit van de database met de zoekfilters (faceted search), custom velden, pdf downloads etc. maken we gebruik van enkele plugins uit de Crocoblock catalogus gecombineerd met wat custom code.

 

Database filter screenshot

 

De kaarten van landen, regio's en continenten die je zowat overal op de website kunt terugvinden zijn interactief en brengen je naar de documenten van die regio. Ook dit vereiste een speciale plugin en wat zoekwerk om alles met elkaar te laten samenwerken. Aan elk document is een kaart verbonden en aan elke kaart zijn één of meerdere documenten verbonden. 

 

interactieve wereldkaart

 

Er was een nauwe samenwerking nodig tussen de opdrachtgever en Prosite om alle puzzelstukjes in elkaar te laten passen. De specificaties voor de website zijn pas tijdens het bouwen beslist en gaandeweg gekneed tot het resultaat dat er nu is. Alles is zo gebouwd dat er in de toekomst heel gemakkelijk nog nieuwe functies kunnen toegevoegd worden zonder dat dit de werking van de database zou verstoren.

Website : https://www.focus-obs.org