Nieuwe WordPress website voor The Sniffers

The Sniffers is een dienstverlenend bedrijf dat industrie helpt om hun uitstoot te verminderen door het opsporen van lekken en het geven van advies.

In samenwerking met onze partner FBD bouwden we voor The Sniffers een splinternieuwe WordPress website.

The Sniffers website

Belangrijk bij de overgang van de oude website (in een verouderd CMS) naar de nieuwe in WordPress, was het behoud van de originele inhoud. Dit hebben we zoveel mogelijk geautomatiseerd mbv een custom script dat de oude database kon uitlezen en data vanop verschillende plekken bij elkaar kon puzzelen zodat niet alleen de inhoud (tekst en afbeeldingen), maar ook de zogenaamde link juice behouden blijft.

De oude website scoorde reeds goed op zoekmachines en dat potentieel wilde de klant uiteraard behouden. Maar tegelijk moesten de URLs aangepast worden in functie van de nieuwe structuur van de website. Voor elke oude webpagina hebben we daarom een 301 redirect voorzien naar de overeenkomstige pagina op de nieuwe site.

Het grafisch ontwerp van FBD was een technische uitdaging om te realiseren. Het eindresultaat mag er wezen. Uiteraard is de website 100% responsive, waardoor deze ook perfect kan bekeken worden op mobiele toestellen.

Deze website werd dus gebouwd in WordPress met een custom theme in combinatie met Elementor. Dit zorgt ervoor dat de klant op een heel eenvoudige manier visueel aantrekkelijke, functionele en responsive pagina's kan maken. De formulieren op de website komen rechtstreeks van hun CRM. Alle gegevens worden dan daar verwerkt en komen automatisch terecht bij de juiste persoon op de juiste dienst.

Labels